Aanvragen lening

Het aanvragen van een lening is de laatste stap die u moet nemen. Voordat u deze stap gaat nemen moet dus het voorbereidende werk goed zijn gedaan. Hiermee bedoelen we dus het leningen vergelijken en het simuleren hiervan. Als u dit allemaal heeft gedaan bent u waarschijnlijk bij de goedkoopste kredietverstrekker uitgekomen of in elk geval bij de kredietverstrekker met goede voorwaarden.

U heeft vergeleken, hoe nu verder?

Na de vergelijking van de leningen dient u een aanvraag in. Als u een aanvraag voor een lening gaat indienen worden er een aantal dingen van u gevraagd zodat een kredietverstrekker uit deze informatie op kan maken of u iemand bent die geschikt is voor een lening. Dit is namelijk heel belangrijk, want als u nou niet geschikt worden bevonden voor een lening kan dit de kredietverstrekker op de lange termijn een hoop problemen besparen. Uiteraard geldt ditzelfde voor u, want als de kredietverstrekker oordeelt dat een lening niets voor u is kan dat wellicht ook beter zijn voor uzelf in plaats van dat u een lening afsluit terwijl uw situatie dit eigenlijk niet toelaat.

Duur van de aanvraag

Hoe lang het precies duurt voordat u hoort of u goed- of afgekeurd bent verschilt per kredietverstrekker. Het is moeilijk om er een indicatie van te geven, want het loopt sterk uiteen. Als u het wilt weten kunt u deze vraag natuurlijk gewoon stellen aan de kredietverstrekker van uw keuze. Zij kunnen u dit precies vertellen.