Autolening

De autolening is de lening die specifiek is afgestemd op het bekostigen van een auto. Of het nou een nieuwe auto betreft of een tweedehands auto, dat maakt verder niet uit. Beide kunnen gewoon door middel van een autolening worden gefinancierd.

Verschil kosten autolening nieuwe of tweedehands auto

Er zijn kredietverleners die onderscheid maken tussen een autolening die is bedoeld voor de aankoop van een nieuwe auto en de aankoop van een auto die tweedehands is. Niet alle kredietverleners maken dit onderscheid overigens, maar vaak is het dan wel zo dat ze de rentevoet voor de autolening van een nieuwe auto iets hoger hebben liggen. Dit maakt in het geval u een autolening zoekt voor een tweedehands auto uiteraard niets uit.

Verschil in rentevoet

Het verschil in rentevoet bij het geld lenen voor een nieuwe auto en tweedehands auto kan behoorlijk oplopen, vaak namelijk tot wel enkele percentage punten. Waar een autolening normaliter bijvoorbeeld 3% is is deze dan ineens 5%. Overigens is het wel zo dat een tweedehands auto die jonger is dan 3 jaar ook nog wordt gezien als een nieuwe auto door veel kredietverleners. Bij de aanschaf van een tweedehands auto doet u er verstandig aan om dit in uw achterhoofd te houden, want een verschil in rentevoet van 2% is over een periode van een aantal jaar enorm veel.