Doorlopend krediet

Kiezen voor een doorlopend krediet zou een optie voor u kunnen zijn in verschillende situaties. Wat die situaties in elk geval met elkaar gemeen hebben is dat vooraf niet helemaal vast staat hoeveel geld u nu werkelijk nodig zult hebben.

Als u bijvoorbeeld met een renovatie van uw woning gaat beginnen zal het moeilijk in te schatten zijn hoeveel het in totaal zal gaan kosten. Daarnaast kunt u altijd nog op bepaalde zaken stuiten die extra geld gaan kosten, want met een renovatie weet u het maar nooit.

Doorlopend krediet biedt de oplossing

Met een doorlopend krediet is eigenlijk het enige wat u hoeft aan te geven het maximale bedrag dat u kunt lenen. Meer is in principe niet nodig, want een vastgestelde einddatum voor de lening is er bij een doorlopend krediet niet en ook de rente is variabel. Toch kan een lening simulatie goed inzicht geven in de huidige rentevoeten.

Het doel van het doorlopend krediet is vervolgens dat u geld kunt lenen tot aan de limiet die u of uw kredietverstrekker heeft bepaald. Zodra u geld begint te lenen zal de huidige rente van kracht worden. U kunt vervolgens het opgenomen bedrag aflossen en al het geld wat u aflost kunt u opnieuw opnemen. Zo heeft u dus altijd de beschikking over genoeg geld om in dit geval de renovatie te bekostigen. Als u opnieuw geld opneemt kan het dus zomaar zijn dat u ineens veel minder rente hoeft te betalen omdat deze net gezakt is.