Geld lenen particulier

Is het verstandig om geld te lenen bij een particulier? Dat hangt er helemaal vanaf. Kent u bijvoorbeeld deze particulier of kent u mensen die deze particulier kennen? Kunt u ergens referenties lezen over mensen die eerder zaken hebben gedaan met de particulier? Dit zijn zaken die u zich moet afvragen en die moet nagaan voordat u daadwerkelijk actie onderneemt en geld gaat lenen bij een particulier.

U zult waarschijnlijk denken dat geld lenen bij een particulier goedkoper zal zijn dan bij een erkende kredietmaatschappij, maar in de praktijk blijkt het helemaal niet altijd zo te gaan en u zou dan ook zeker niet de eerste zijn die wordt opgelicht door een particulier als u daar geld leent.

Lenen bij bekenden

Dan is er natuurlijk ook nog de optie om geld te lenen bij een goede kennis of misschien wel iemand binnen uw familie. Dit lijkt op het eerste oog misschien een aantrekkelijke optie, omdat het makkelijk is. Toch moet u hier ook mee uitkijken, want geld kan wel degelijk tussen mensen in komen te staan. En als u denkt dat, omdat het familie is, degene u wel zal matsen als u wat langer doet over het terug betalen heeft u het waarschijnlijk mis. Ook degene die u het geld leent wil gewoon het geld terug zien. Toch zeker in tijden van een financiƫle crisis. Pas dus ook zeker op met geld lenen van mensen die dichtbij u staan.

Geld lenen zouden wij dan ook altijd aanraden te doen bij een kredietmaatschappij. Niet alleen weten ze wat ze doen, alles staat netjes zwart op wit, u zult niet worden verrast met nare hoge kosten die niet vermeld stonden of iets dergelijks. Alles is gewoon helder en de relatie tussen u en de kredietmaatschappij is puur zakelijk. We raden aan om geld lenen altijd puur zakelijk te houden en nooit uw familie of vriendenkring daarmee te belasten.