Geld lenen zwarte lijst

Staat u op de zwarte lijst voor geld lenen, dan zou het kunnen dat u problemen ervaart wanneer u geld wilt lenen. Uiteraard komt u natuurlijk niet zomaar op de zwarte lijst, hiervoor moet in het verleden wel al wat zijn voorgevallen.

De zwarte lijst is eigenlijk een soort register waarin wordt bijgehouden welke mensen die geld lenen uiteindelijk een betalingsachterstand oplopen bij hun lening. De mensen die dit voorhebben worden dan geregistreerd op de zwarte lijst. Zo kunnen banken en kredietmaatschappijen snel zien hoe uw verleden eruit zien als het gaat om geld lenen. Zelfs zoiets als een kredietkaart (waarvan u misschien denkt dat u die eenvoudig kunt krijgen) zult u niet zomaar krijgen als u op de zwarte lijst staat.

Als kredietverstrekkers zien dat u genoteerd staat op de zwarte lijst zullen zij u niet zomaar een lening gaan verstrekken. Als ze dit doen bestaat de kans namelijk dat u de lening niet op tijd zult inlossen. Waar ook naar gekeken wordt is de manier waarop uw betalingsachterstand is ontstaan. Ze zullen niet alle betalingsachterstanden over 1 kam scheren, want niet elke betalingsachterstand ontstaat om dezelfde reden. Toch blijft dat kans dat u een lening kunt afsluiten terwijl u staat genoteerd op de zwarte lijst klein.

Wat zijn de mogelijkheden tot geld lenen als ik op de zwarte lijst sta?

Waar u altijd terecht kunt om geld te lenen ondanks een notering op de zwarte lijst is bij de aanbieders van een minilening, namelijk Ferratum en PayDay. Aangezien een minilening om een relatief laag bedrag gaat maakt een notering op de zwarte lijst niet uit en zal dit geen invloed hebben op de beoordeling van uw aanvraag. Zowel de aanbieders van de minilening als u lopen vrijwel geen risico gezien het feit het hier om weinig geld gaat.