Kiezen voor een lening of kredietkaart?

Het kan zijn dat u twijfelt tussen het afsluiten van een lening en het aanvragen van een kredietkaart. De keuze die u hiervoor uiteindelijk maakt hangt een beetje af van waarvoor u nu eigenlijk geld nodig heeft en of u bijvoorbeeld ook al weet hoeveel dit dan precies moet zijn. Met geld lenen kunt u in feite natuurlijk aan veel meer geld komen dan wanneer u een kredietkaart heeft, want deze zal standaard gelimiteerd zijn op een bepaald bedrag, al kan dit ook nog wel een redelijk bedrag zijn. Het zal dus wel echt afhangen van het doeleinde waarvoor geld nodig is.

Waarom een lening?

Eigenlijk is geld lenen met een reguliere lening een goede keuze indien er een vastgesteld bedrag nodig is voor het een of ander. Een lening heeft daarnaast ook vrijwel altijd te maken met een veel lagere JKP dan bij een kredietkaart het geval is en daarmee zal ook bij de meeste consumenten de voorkeur hier naar uit gaan. En zelfs als u nog niet precies weet wat u nodig heeft aan geld, maar wel een goede indicatie hiervan heeft kan het nog altijd beter zijn om een lening te kiezen, want nog altijd geldt dat de JKP bij uitgaven die met een kredietkaart worden gedaan veelal hoger uit zal pakken.

Waarom een kredietkaart?

Een kredietkaart kan zeker een handig betaalmiddel zijn en in feite kan het helemaal geen kwaad om een kredietkaart achter de hand te hebben. Een kredietkaart aanvragen kost u immers helemaal niets (enkel een kleine jaarlijkse bijdrage) en er zullen pas kosten aan de kredietkaart verbonden zijn op het moment dat er ook daadwerkelijk uitgaven mee worden gedaan. Tot aan dat moment kost het u dus verder niets. Daarnaast geldt ook dat u bij uitgaven met een kredietkaart een korte periode heeft (vaak enkele weken) waarin de betaling kosteloos kan worden afgelost. Is dit voor u mogelijk en valt het bedrag dat u nodig heeft binnen uw kredietlimiet, dan is een kredietkaart natuurlijk een hele slimme keuze voor u om deze in te zetten voor uw lening, want uiteindelijk wordt hiervan ook gesproken met een kredietkaart.