Klein bedrag lenen is duur

Waar het er vaak op lijkt dat een klein bedrag lenen best gunstig is komt in de praktijk toch vaak aan het licht dat dit helemaal niet het geval is. Een klein bedrag lenen lijkt natuurlijk zeer onschuldig, maar zeker wat betreft kosten betaalt u eigenlijk al gauw tegen een vrij hoge rentevoet. Dat is echter nog te overzien, maar vergewis uzelf er wel van dat u weet welke gevolgen eventueel gekoppeld zijn aan te laat betalen. Dit geldt zeker indien u kiest voor een klein bedrag lenen als minilening. Het is vrij eenvoudig deze te krijgen, maar weet welke aanvullende kosten er zijn indien u niet op tijd met betalen bent, want deze kunnen namelijk snel oplopen. Dat hoeft niet altijd zo te zijn, maar bij een klein bedrag lenen komt het vaak voor dat consumenten deze onderschatten en hier vervolgens mee de mist in gaan, waarna ze alsnog flink veel geld moeten gaan betalen aan de aanbieder. Voor bepaalde doeleinden kan het echter tot de best mogelijke lening blijken te zijn.

Hoge JKP bij kleine lening

Een kleine lening gaat in veel gevallen ook gepaard met een hoge JKP. Op zich is het nu niet direct zo dat u heel veel last hoeft te hebben van deze hoge JKP, want op een klein bedrag zult u deze natuurlijk minimaal voelen in de kosten. Puur voor het idee is het in verhouding dus zeer zeker geen goedkope lening in zo’n geval, maar dat zal de meeste consumenten die interesse in een kleine lening hebben er niet van weerhouden er eentje af te sluiten. Vaak wordt een dergelijke lening als bijvoorbeeld de minilening ook afgesloten als tijdelijke noodoplossing wanneer er snel geld moet worden geleend, want daarvoor is de lening eigenlijk het meest geschikt.

Mogelijk aangepaste looptijd

Houd er bij kleine leningen rekening mee dat er doorgaans sprake van zal zijn er dat een aangepaste looptijd is. Hiermee bedoelen we dat het vaak geen maandenlange leningen zijn. Dit is dan met name van toepassing op de minilening, want hier is in feite een maand wel hetgeen u rekening mee moet houden als looptijd, dus dat is alles behalve een lange periode. Let erop dat deze vaak sneller voorbij kan zijn dan dat u er erg in heeft. Houd dus met dergelijke zaken rekening als u een lening gaat kiezen.