Kredietkaart

Met een kredietkaart heeft u als voordeel dat u in principe altijd geld op zak heeft, terwijl u enkel de kredietkaart hoeft mee te nemen. Waar u wel rekening mee dient te houden bij het betalen met een kredietkaart is dat er in veel gevallen wel een limiet geldt en dat er dus maar tot een bepaalde hoeveelheid geld kan worden betaald.

Limiet op kredietkaart

De limiet op de kredietkaart kan uiteen lopen van een paar duizend euro tot 7500 euro. Wellicht dat het nog hoger kan, maar dit zou dan exceptioneel zijn. Wellicht is het ook niet verstandig als u voor een kredietkaart kiest die een nog hogere limiet heeft, want u moet u goed beseffen dat het geld wel allemaal weer dient te worden terugbetaald. En hoe meer u met uw kredietkaart betaalt, hoe meer u ook aan het einde van de termijn moet betalen.

Vaak geldt er een termijn van een maand voor een kredietkaart, maar dit zou eventueel ook anders kunnen worden afgesproken. Met een kredietkaart kunt u dus gewoon geld lenen en betaalt u de ‘lening’ aan het einde van de termijn die is afgesproken weer terug. Bij het verstrekken van een kredietkaart kunnen ook voorwaarden aan u worden gesteld, dus het is raadzaam deze eerst goed door te lezen alvorens u een keuze maakt tussen de verschillende kredietkaartverstrekkers.

Heeft u gekozen voor een kredietkaartverstrekker, dan heeft deze vaak ook nog de keuze uit meerdere kredietkaarten. Keuze genoeg dus. Houd er rekening mee dat geld lenen met een kredietkaart ook geld kost en dat u dus altijd meer zult moeten betalen.