Lage rentevoet

Een lage rentevoet is waar u het meest op zult letten als u leningen gaat vergelijken met elkaar. Alhoewel we het belang van een lage rentevoet natuurlijk moeilijk kunnen ontkennen zijn er absoluut nog andere zaken die u best kunt bekijken voordat u de lening van uw keuze omwille de lage rentevoet afsluit.

Kijk verder dan de rentevoet

Een kredietverstrekker adverteert met een lage rentevoet, maar er komt meer bij geld lenen kijken dan enkel de rentevoet van een lening. Zeker met een lening op afbetaling of een autolening, waarbij het om langdurige leningen gaat in de meeste gevallen, komen ook nog de voorwaarden kijken. Bijvoorbeeld de voorwaarden over aflossen zijn belangrijke voorwaarden en die zou u ook zeker moeten nalezen of uw keuze van de kredietverstrekker ook de juiste is. Alhoewel de voorwaarden meestal erg op elkaar lijken kunt u deze best toch eens bekijken.

Verschillen rentevoet groot

We hoeven u niet te vertellen dat de verschillen in rentevoet groot zijn, want dat kunt u zelf ook direct zien als u leningen gaat vergelijken. Het enige wat we u willen aanbevelen is verder te kijken dan de rentevoet, maar natuurlijk moet u de rentevoet niet buiten beschouwing laten, want deze is wel degelijk zeer belangrijk. Geld lenen tegen een rentevoet van 7% of tegen een rentevoet van 10% is een wereld van verschil natuurlijk. Toch kunnen de verschillen echt zo groot zijn tussen kredietverstrekkers. Merk op dat voor een autolening u een lagere rentevoet betaalt dan voor een persoonlijke lening. De rentevoet van een kredietkaart ligt over het algemeen nog hoger.