Minilening vaak geen goedkope lening

Alhoewel het in eerste instantie zeker kan lijken alsof de minilening tot een zeer voordelige lening gaat leiden kan schijn zeker bedriegen, want in de meeste gevallen is de minilening juist helemaal geen goedkope lening. De voornaamste reden waarom het vaak lijkt alsof een minilening weinig kosten met zich meedraagt is gewoon om het simpele feit dat het ook nooit een hoge lening is, daar een minilening altijd een plafond heeft. De eigenlijke kosten kunnen hierdoor ook onmogelijk hoog uitvallen, maar als u dit procentueel zou gaan benaderen kunt u toch al snel tot de conclusie komen dat u doorgaans te maken heeft met een JKP van zo’n 10% of zelfs nog hoger dan dat. En daarop afgaande kan er dan inderdaad niet van een goedkope lening gesproken worden. Echter bij geld lenen voor zulke lage bedragen is de minilening wel de enige weg om te bewandelen, dus als u het inderdaad met een dergelijk geldbedrag zou redden zit er in feite ook niet veel anders op dan te gaan kiezen voor een minilening. Zoekt u specifiek een goedkope lening, dan is deze niet het meest geschikt.

Kosten van een minilening lijken laag

De kosten van een minilening lijken natuurlijk laag, maar als u als voorbeeld 400 euro leent en u hiervoor uiteindelijk 450 euro terug moet betalen heeft u wel met 50 euro kosten te maken. Dit lijkt weinig, maar dit is uiteraard op een geleend bedrag van slechts 400 euro wel een aardige kostenpost. Er zit als vanzelfsprekend bij minileningen wel verschil tussen de ene en de andere aanbieder, zoals dit eigenlijk altijd bij geld lenen het geval is, maar in veel gevallen zal er dus wel sprake zijn van een hogere JKP dan gewoonlijk is bij leningen.

Minilening erg laagdrempelig

Ondanks dat de kosten van een minilening procentueel gezien dus wat hoger kunnen liggen zijn er natuurlijk ook gewoon genoeg voordelen te benoemen van de minilening en waarschijnlijk is voor veel consumenten het belangrijkste voordeel van deze lening dat deze zo laagdrempelig is en dat het een lening is die voor een grotere groep mensen interessant kan zijn dan bijvoorbeeld geldt voor de persoonlijke lening of dergelijke andere leningen waarbij de bedragen die geleend worden toch vaak wat hoger liggen.