Minilening

Een minilening is een lening die zeer populair is en de laatste tijd veelvuldig wordt afgesloten, maar wat is een minilening nu precies? Met een minilening kun je, afhankelijk van de kredietverstrekker, een lening afsluiten van 500 of 600 euro. Dit stelt dus niet veel voor. Het is dan ook niet de bedoeling dat u een minilening afsluit voor een lange periode, want de minilening is juist voor het tegenovergestelde in het leven geroepen.

Geld lenen met een korte looptijd

U kunt slechts lenen voor een periode van 1 maand met de minilening en geen dag meer. Zo snel als u dus de lening kunt ontvangen zult u deze ook weer moeten aflossen. Een minilening ontvangen gebeurt erg snel, want in het meest gunstige geval heeft u uw geld al in een uur tijd.

Let op dat wanneer u nog geen klant bent bij een van de verstrekkers van de minilening u niet het maximale geldbedrag zult kunnen lenen. Dit is uit bescherming voor de kredietverstrekker besloten.

Nieuwe voorwaarden minilening

Voorheen was er nogal wat te doen om de minilening en dat kwam omdat deze zo makkelijk was af te sluiten door alles en iedereen. De lening werd onderschat en veel mensen konden de lening niet op tijd aflossen. Dit betekende dat veel mensen een boete kregen voor dit feit en dat de lening duurder werd dan deze had moeten zijn. Even voor de duidelijkheid: als u op tijd aflost kost een minilening u slechts 4 euro. Het is dus overbodig hiervoor een lening simulatie te doen, want de insteek is duidelijk.

Er is toen besloten om het verstrekken van de minilening anders aan te pakken. Als u nu namelijk een minilening wilt afsluiten zult u ervoor moeten zorgen dat iemand anders de kredietverstrekker de garantie geeft dat als u de lening niet aflost deze persoon het voor u zal doen. Dit voorkomt dat de kredietverstrekker op haar geld moet wachten en tegelijkertijd voorkomt het dat u geen boete krijgt als u het toch niet voor elkaar krijgt om de lening op tijd te voldoen.