Tweedehands auto financieren

Wilt u een tweedehands auto financieren en bent u benieuwd wat er op dit gebied precies mogelijk is? U hoeft de kosten daarvoor niet volledig zelf te maken, het is goed mogelijk om bijvoorbeeld een paar duizend euro te lenen. Houd er rekening mee dat de financiering van een tweedehands auto over het algemeen wat duurder is dan die voor een nieuwe auto. Dat heeft vooral te maken met het hogere risico voor de geldverstrekker. U kunt een tweedehands auto financieren om de kosten te spreiden over de periode waarin u er daadwerkelijk gebruik van wenst te maken.

Hogere rentevoet op autoleningen

De rentevoet op een financiering voor een tweedehands auto is over het algemeen wat hoger dan die voor een nieuwe auto. De verschillen kunnen behoorlijk uiteenlopen, waardoor het de moeite waard is om online een vergelijking te maken. Zorg er op die manier voor dat u een goed beeld krijgt van wat het kost om een tweedehands auto te financieren. Betaalt u voor een nieuwe auto een relatief lage rentevoet van 1 – 2% per jaar? Dan is de kans groot dat een financiering voor een tweedehands auto u 3 – 4% per jaar aan intrest zal kosten.

Hoe komt dat, waarom is een tweedehands auto financieren duurder dan het financieren van een nieuwe auto? Dat heeft te maken met het risico voor de geldverstrekker. De geldverstrekker loopt een risico met de kredieten, niet iedereen kan het geleende geld uiteindelijk terugbetalen. Een nieuwe auto gaat gemakkelijk 4 – 5 jaar mee, de looptijd van een gemiddelde autolening. Een tweedehands auto kan problemen geven, vooral wanneer die al wat ouder is. Indien de auto er mee ophoudt dient u een nieuwe te kopen. De financiële zorgen kunnen zich dan snel opstapelen. Vandaar dat een tweedehands auto financieren wat duurder is dan het financieren van een nieuwe, er zijn meer mensen die hun krediet niet kunnen terugbetalen waardoor de bank wat extra intrest dient te vragen.

Kosten spreiden met een financiering

Een tweedehands auto financieren is aan de andere kant geen slechte keuze, het kan u helpen om de kosten te spreiden over de periode waarin u gebruik maakt van de auto. U zorgt er daarmee als het ware voor dat u op voorhand niet direct de volledige kosten hoeft te betalen. In plaats daarvan kunt u een tweedehands auto financieren om daar direct in weg te rijden en de kosten te betalen op het moment dat u er gebruik van maakt.

Wanneer u een tweedehands auto wilt financieren is het in ieder geval de moeite waard om de verschillende autoleningen goed met elkaar te vergelijken. Zorg ervoor dat u op basis van dezelfde looptijd en dezelfde voorwaarden een goed beeld krijgt van de intresten die u betaalt. Daarnaast kunt u de financiering voor de tweedehands auto vergelijken met de financiering voor een nieuwe auto, wellicht is dat niet eens zo’n dure optie. U kunt op die manier een tweedehands auto financieren of gebruik maken van een andere mogelijkheid, dankzij online vergelijkingen komt u eenvoudig uit bij de voor u beste keuze.