Waar moet u op letten?

Als u geld gaat lenen is het belangrijk om een aantal zaken met extra aandacht te bekijken. Uiteraard is één van die zaken de hoogte van de rente. Dit is vaak het eerste waar wel op letten. Toch is dit niet het enige. Denk niet bij een lage rente dat u er daarmee al bent. Er komt nog meer bij kijken.

U kunt namelijk nog zo’n lage rente krijgen. Als de rente niet in goede verhouding staat met de looptijd van de lening zult u uiteindelijk alsnog veel betalen. De verhouding moet dus goed zijn. Dan de maandlasten, deze zijn zeer belangrijk en het is dan ook een niet te onderschatten punt. Wees er zeker van dat u ze maandelijks kunt ophoesten.

Verder moet u goed de aanvullende voorwaarden in de gaten houden. Als u bijvoorbeeld tussentijds op uw lening wilt aflossen, is dit dan mogelijk? En zo ja, kan dit zonder bijkomende kosten of kost het geld om tussentijds af te lossen? Dat zijn wel echt vragen die u zichzelf zou moeten stellen in het geval u dit van plan bent of uw opties open wilt houden.

Het mooie is natuurlijk wel dat u altijd eerst een offerte ontvangt zonder ergens aan vast te zitten. Op deze manier kunt u alles uitzoeken zonder dat u de verplichting heeft tot direct geld lenen.