Waarom een minilening?

Een minilening is de snelste manier van geld lenen. Daarmee bedoelen dat zowel de aanvraag als het verwerken van de aanvraag snel gebeurd, waardoor u snel duidelijkheid heeft. In de meeste gevallen zal uw aanvraag worden goedgekeurd aangezien er geen kredietcontrole wordt uitgevoerd bij het CKP.

Waarom wordt er geen kredietcontrole bij het CKP gedaan?

Een kredietcontrole wordt pas verplicht bij leningen die hoger zijn dan 1000 euro. Geld lenen met een minilening kan hooguit tot 600 euro, dus vandaar dat een kredietcontrole in deze situatie niet relevant is.

Geen kredietcontrole. Betekent dat dat er nooit een aanvraag wordt afgekeurd?

Nee. Een aanvraag voor een minilening kan wel degelijk worden afgekeurd. Een reden hiervoor zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat u in het verleden al eens eerder geld hebt geleend bij de desbetreffende partij en dat u hier niet goed mee bent omgegaan. Een andere reden zou de garantstelling kunnen zijn.

De garantstelling wil zeggen dat er iemand garant moet staan voor het feit dat u geld leent. Met andere woorden, de kredietverstrekker wil weten dat wanneer u niet in staat bent de lening op tijd af te lossen, iemand anders dit voor u kan doen. Zo wordt het risico voor de geldverstrekkende partij beperkt.

In het geval u niemand heeft die voor u garant kan staan kunt u er ook voor kiezen om via de verstrekker van de minilening een garantstelling te kopen. Deze garantstelling kunt u kopen bij aanvraag van uw lening. De kredietverstrekker regelt dit vervolgens voor u. Zoals u kunt lezen hebben we het over kopen, er staat dus een kleine vergoeding tegenover.