Welke lening kiest u?

Er zijn een aantal leningen waaruit u de keuze heeft. Nu kan het misschien lastig lijken om uit al die verschillende leningen te moeten kiezen, maar dat valt in werkelijkheid reuze mee. Het is namelijk zo dat elke lening wel een bepaald doel heeft. U sluit bijvoorbeeld geen autolening af als u geen auto gaat financieren, om maar even een simpel voorbeeld te tonen. Er zijn dus gewoon een hoop leningen die voor een bepaald doel dienen en niks anders. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog een aantal algemene leningen die u kunt afsluiten en die u gewoon kunt gebruiken voor wat u zelf wilt.

Gerichte leningen

De gerichte leningen zoals de autolening hebben over het algemeen genomen een iets scherpere rentevoet dan de algemene leningen zoals de persoonlijke lening. Dit kunnen we eenvoudig vaststellen aan de hand van de huidige rentevoeten die momenteel gelden. Om even bij het voorbeeld van de autolening te blijven. Deze is al af te sluiten voor een rentepercentage van zo’n 3%. Dit terwijl het laagste rentepercentage van de persoonlijke lening of de lening op afbetaling hier wel een aantal procenten boven ligt. Een gerichte lening dient ook gebruikt te worden voor het doel waarvoor u de lening afsluit en niets anders.

Algemene leningen

Met een algemene lening kunt u in principe doen wat u zelf wilt. U bepaalt dus zelf hoe u uw lening op afbetaling besteed. Bij de algemene lening is een lening simulatie wellicht nog meer op zijn plek dan bij een gerichte lening, want als u deze bij de verkeerde kredietverstrekker afsluit kunt u zomaar met een rentevoet van 13 tot 15% opgezadeld worden en dat is natuurlijk wel erg hoog. Gelukkig kan geld lenen via deze weg veel goedkoper en daarom is het dus ook belangrijk om te vergelijken.